Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

2η παρέμβαση Γ3

Διδακτική Παρέμβαση 2η
Μάθημα: Ιστορία Γ΄ Γυμνασίου
Καθηγητής: Γκαλάς Στυλιανός ΠΕ02
Τάξη: Γ3
6ο Γυμνάσιο Περιστερίου
Ημερομηνία: 10/10/2013
Θέμα:
Επαναληπτική Δραστηριότητα στο Πρώτο Κεφάλαιο:« Οι απαρχές διαμόρφωσης του νεότερου κόσμου»
Διάρκεια:
Μία διδακτική ώρα
Χώρος:
Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου
Σκοπός:
1.      Να εμπεδώσουν οι μαθητές καλύτερα τα αντικείμενα της ενότητας με την ερευνητική και συνεργατική μέθοδο.
2.      Να ασκηθούν στην έρευνα της γνώσης μέσω των ΤΠΕ


Δραστηριότητες (μία για κάθε μια ομάδα):
1η ομάδα:
Η διάκριση των εξουσιών στο σύνταγμα των ΗΠΑ στις αρχές τίνος φιλοσόφου του Διαφωτισμού βασίστηκε; Βρείτε εικόνα του στο διαδίκτυο, επικολλήστε την στον κειμενογράφο και σε μια μικρή παράγραφο να αναφέρετε τα κύρια σημεία της θεωρίας του.
2η  ομάδα:
Ποιοι ήταν οι συντάκτες της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, βρείτε εικόνα τους στο διαδίκτυο, επικολλήστε την στον κειμενογράφο και γράψτε σε δυο μικρές παραγράφους τα κύρια σημεία της προσωπικότητάς τους.
3η ομάδα:
Σχεδιάστε ένα σκαρίφημα στον κειμενογράφο, με τη βοήθεια του εργαλείου  «ζωγραφική», που να δείχνει τη χωροταξική διαμόρφωση της Συντακτικής Συνέλευσης  (τις θέσεις των τριών διαφορετικών παρατάξεων) και γράψτε τις βασικές απόψεις των παρατάξεων.
4η  ομάδα:
Ποιο ήταν το βασικό σύνθημα (τρίπτυχο) της Γαλλικής Επανάστασης; Ψάξτε κυρίως εδώ. Τι συμβολίζει η τρίχρωμη γαλλική σημαία; Ψάξτε κυρίως εδώ. Γράψτε τα αποτελέσματα της έρευνάς σας στον κειμενογράφο.
5η ομάδα:
Να βρείτε στο youtube ένα βίντεο με τη Μασσαλιώτιδα (εθνικός ύμνος της Γαλλίας), αν είναι δυνατόν με ελληνικούς υποτίτλους. Αφού το ακούσετε να το αναρτήσετε στο blog της τάξης. Στις παρακάτω πηγές θα βρείτε τους στίχους στα ελληνικά. γράψτε τους  στον κειμενογράφο και αναρτήστε τους μαζί με το βίντεο.
Όλες οι ομάδες αναρτούν στο blog  της τάξης g3per.blogspot.gr τις εργασίες τους.
Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου